Ik ben al sinds het jaar 2000 bezig met copywriting. En stiekem eigenlijk al veel eerder, want ik writete al copy toen ik net kon schrijven. Alleen wist ik nog niet dat er zoiets als een copywriter was. Pas na mijn afstuderen aan het hbo Communicatie en mijn eerste baan als marketingspecialist (waarin ik aan klantzijde kennismaakte met campagnes en reclame) wist ik: ik wil voor verschillende opdrachtgevers werken. En waar kan dat nu beter dan op een reclamebureau?

Zo kwam ik zelf terecht in een baan als junior copywriter. In mijn volgende baan bij een ander reclamebureau kwam ik in de functie van conceptontwikkelaar en copywriter te werken. En ik probeerde daarna nog een derde reclamebureau uit, voordat ik dacht: ik kan dit ook zelf.

Freelance copywriter sinds 2009

Sinds eind 2009 werk ik als freelance copywriter. Mijn opdrachten haal ik uit mijn netwerk én via mijn website binnen. Het duurde even voordat ik echt werk begon te maken van een waardevolle website. Maar sinds een jaar of twee plaats ik trouw elke vrijdagmiddag een nieuw artikel over copywriting, marketing of communicatie online. De bezoekersaantallen namen flink toe en inmiddels ben ik in de positie dat ik de interessantste of leukste klussen uit kan kiezen.

Kennisoverdracht via een online cursus

Nu ik ruim vijftien jaar ervaring heb met copywriting, vind ik het tijd om mijn kennis ook op een andere manier dan alleen via blogartikelen over te kunnen dragen. Ik heb overwogen om fysieke cursussen copywriting te geven, maar het nadeel daarvan is de locatie (waar ga ik die organiseren) en de hoeveelheid tijd die ze kosten om voor te bereiden en te houden.

Daarom doe ik het nu op deze manier: met een uitgebalanceerde online cursus copywriting, waar iedereen wat van kan leren. Of je nu een tekstschrijver, productmanager of online marketeer in loondienst bent, of dat je carrière wilt maken als freelance copywriter of tekstschrijver.

Succesvol in het vak en met je bedrijf

De cursussen copywriting die ik aanbied (in eerste instantie één gratis minicursus en één betaalde cursus) zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over de technieken achter copywriting. Hoe bereik je meer succes met je advertenties, je sociale media, je webshop, je folders en brochures? Maar daar blijft het niet bij. Want ik besteed ook veel aandacht aan het succesvol runnen van je copywritingpraktijk. Zoals: hoe trek je goede klanten aan? Hoe bouw je je onderneming uit? En hoe zorg je ervoor dat je het leukste werk kunt doen. En dat is iets wat de meeste online cursussen niet doen.

Ik bied mijn cursus copywriting aan tegen een zeer concurrerend tarief. Maar als je nog niet overtuigd bent van de kwaliteit van de cursus, dan kun je natuurlijk ook eerst een voorproefje nemen door de gratis minicursus te volgen. Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij de FAQ. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met me op.