Web Analytics

Techniek

Niet meteen in paniek raken bij het woord ‘techniek’. Het gaat er simpelweg om dat je website (of die van je klant) voldoet aan de vereisten van een moderne website. Kortom: dat hij een goede gebruikerservaring biedt, nog onafhankelijk van datgene wat erop staat.

Ik ga in deze cursus niet diep op techniek in, omdat dit een cursus is in schrijven voor SEO. Ik wil hier wel even benadrukken dat 2 technische facturen van belang zijn om in orde te hebben voordat je aan de slag gaat met het schrijven of verbeteren van je content.

1. De website moet technisch in orde zijn

Hiermee bedoel ik dat de code van de site goed opgebouwd moet zijn, zodat de website goed te indexeren is door Google. Ook moet de menustructuur in orde zijn. Een goede sitestructuur zorgt voor een logische flow door je website. Ook bied je Google zo de mogelijkheid tot het opnemen van sitelinks, waardoor de kliks naar je website toe zullen nemen.

2. De website moet geschikt zijn voor mobiel en snel genoeg zijn

De laatste jaren heeft Google het belang van snelle websites die er ook goed uitzien op tablets en smartphones benadrukt. Omdat verreweg de meeste pagina’s vanaf een mobiel apparaat worden bezocht (gemiddeld tussen de 60 en de 70%), is de mobiele ranking van je website leidend voor Google.

Een website heeft een pre als hij snel laadt en er gewoon goed uitziet op een tablet of een smartphone. Dit is een niet te onderschatten SEO-aspect.

Wat moet je doen?

Als je pas net begint met een website, hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Met één druk op de knop kun je namelijk WordPress installeren. Kies voor een betaald thema dat hoog scoort op snelheid of ga snel van start met een van de gratis thema’s die WordPress aanbiedt.

Heb je op dit moment al een website? Controleer dan of deze aan de vereisten voor mobiele weergave én snelheid voldoet.

Tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn de volgende: