Web Analytics

Leerpunt

We hebben het in deze eerste les gehad over de randvoorwaarden en de pijlers van SEO. Maar wat moet je nu doen om een goede basis te leggen voor SEO?

Je moet ervoor zorgen dat de techniek van de website in ieder geval in orde is. Dit kun je doen door een website vanaf de grond op te bouwen (bijvoorbeeld met een verse installatie van WordPress).

Ook kun je ervoor kiezen een bestaande site te verbeteren. Schakel hiervoor indien nodig een specialist in. Het valt buiten de scope van deze cursus om diep op techniek in te gaan, want je wilt weten hoe je jouw content moet optimaliseren zodat deze hoger gaat ranken.

Wat je echter moet onthouden is dat SEO in de basis neerkomt op 3 belangrijke pijlers:

  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit (in de vorm van goede links naar je website)

Als de laatste twee niet in orde zijn, kan je content nog zo goed zijn, maar zul je er niet uithalen wat erin zit. Als de eerste twee in orde zijn, maar de laatste niet, dan heb je ook nog een weg te gaan, maar wordt het een stuk makkelijker om dat laatste voor elkaar te krijgen.

Wat betekent dit concreet? Dat je verwachtingen moet managen als je voor klanten aan het werk gaat. En als je SEO voor je eigen website(s) inzet, je erop moet rekenen dat het geen kwestie is van een paar dingetjes veranderen en dan staat je website bovenaan in Google of Bing.

Is de techniek van de website in orde en heeft de website al een paar goede links? Dan heb je een robuuste basis om met SEO aan de slag te gaan.

Heeft je website nu nog geen enkele (goede) link? Maak je niet al te druk. We gaan eerst goede content maken, dan wordt het verkrijgen van goede links straks gemakkelijker.