Masterclass Copywriting

Masterclass Copywriting

[Opmerking: deze cursus copywriting is nu nog in ontwikkeling. Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven. Je kunt je wél alvast inschrijven op Cursus Copywriting in 30 Dagen.]

Met deze uitgebreide cursus copywriting van Doyoucopy leer je betere commerciële teksten te schrijven. Vanuit een doordachte marketingstrategie, een doelgroep en een concept. De cursus is bedoeld voor junior copywriters, voor tekstschrijvers die willen leren copywriten, voor eigenaren van webshops en websites die teksten willen schrijven die converteren, voor communicatiemedewerkers en voor al die anderen die effectiever willen communiceren.

Over de auteur

Ik ben al sinds het jaar 2000 bezig met copywriting. En stiekem eigenlijk al veel eerder, want ik writete al copy toen ik net kon schrijven. Alleen wist ik nog niet dat er zoiets als een copywriter was. Pas na mijn afstuderen aan het hbo Communicatie en mijn eerste baan als marketingspecialist (waarin ik aan klantzijde kennismaakte met campagnes en reclame) wist ik: ik wil voor verschillende opdrachtgevers werken. En waar kan dat nu beter dan op een reclamebureau?

Zo kwam ik zelf terecht in een baan als junior copywriter. In mijn volgende baan bij een ander reclamebureau kwam ik in de functie van conceptontwikkelaar en copywriter te werken. En ik probeerde daarna nog een derde reclamebureau uit, voordat ik dacht: ik kan dit ook zelf.

Freelance copywriter sinds 2009

Sinds eind 2009 werk ik als freelance copywriter. Mijn opdrachten haal ik uit mijn netwerk én via mijn website binnen. Het duurde even voordat ik echt werk begon te maken van een waardevolle website. Sinds begin 2015 heb ik elke vrijdagmiddag een nieuw artikel over copywriting, marketing of communicatie geplaatst. De bezoekersaantallen namen toe tot meer dan 25.000 per maand. Inmiddels ben ik in de positie dat ik de interessantste of leukste klussen uit kan kiezen. Maar dat betekent ook dat ik veel (kleinere) ondernemers teleur moet stellen. Speciaal voor degenen die zelf beter willen worden in copywriting, heb ik deze Masterclass Copywriting samengesteld, boordevol tips, trucs en lessen uit zo’n 20 jaar ervaring met copywriting.

Kennisoverdracht via een online cursus

Nu ik bijna 20 jaar ervaring heb met copywriting, vind ik het tijd om mijn kennis ook op een andere manier dan alleen via blogartikelen over te kunnen dragen. Ik heb overwogen om fysieke cursussen copywriting te geven, maar het nadeel daarvan is de locatie (waar ga ik die organiseren) en de hoeveelheid tijd die ze kosten om voor te bereiden en te houden.

Daarom doe ik het nu op deze manier: met een uitgebalanceerde online cursus copywriting, waar iedereen wat van kan leren. Of je nu een tekstschrijver, productmanager of online marketeer in loondienst bent, of dat je carrière wilt maken als freelance copywriter of tekstschrijver.

Deze cursus heeft een zeer praktische insteek en opbouw. We gaan meteen aan de slag om datgene te leren wat je direct iets oplevert. Kijk maar even mee naar het lesplan:

Cursus Inhoud

Uitklappen

Succesvol in het vak en met je bedrijf

De Masterclass Copywriting die ik aanbied is bedoeld voor mensen die meer willen weten over de technieken achter copywriting. Hoe bereik je meer succes met je advertenties, je sociale media, je webshop, je folders en brochures?

Maar daar blijft het niet bij. Want ik besteed ook veel aandacht aan het succesvol runnen van je copywritingpraktijk. Zoals: hoe trek je goede klanten aan? Hoe bouw je je onderneming uit? En hoe zorg je ervoor dat je het leukste werk kunt doen. En dat is iets wat de meeste online cursussen niet doen.

Ik bied mijn cursus copywriting aan tegen een zeer concurrerend tarief. Maar als je nog niet overtuigd bent van de kwaliteit van de cursus, dan kun je natuurlijk ook eerst een voorproefje nemen door de gratis minicursus te volgen. Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij de FAQ. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met me op.

Ik heb deze cursus ontwikkeld op basis van bijna 20 jaar ervaring met copywriting. Zowel aan klantzijde als bureauzijde. De laatste 10 jaar werk ik als freelance copywriter voor mijn eigen copywritingbureau Doyoucopy. Op de hoofdwebsite van Doyoucopy kun je meer over mij en mijn werk lezen.

In de jaren dat ik als copywriter werk, heb ik gemerkt dat copywriting overal is. En dat eigenlijk iedereen tenminste een basisniveau aan copywriting zou moeten beheersen. Om betere brieven te schrijven, om betere blogs te schrijven en om zelf webteksten te kunnen schrijven die converteren.

Het is tijd om mijn kennis over te dragen op anderen. Ik heb besloten om dat via een laagdrempelige online cursus te doen. Zo kan ik de kosten laag houden en zo kost het mij veel minder tijd, zodat ik meer tijd overhoud voor mijn klanten.

In deze Masterclass Copywriting heb ik natuurlijk lessen opgenomen over hoe je alle tips en trucs in de copywriting toepast om je doelgroep iets te laten doen. Daar gaat het tenslotte om bij copywriting. Maar daarnaast is er ook veel ruimte voor de praktijk van de copywriter. Ik heb het hier het meest over het beroep van freelance copywriter, maar ook als je nu in loondienst werkt kun je hier je voordeel mee doen.