Hier vind je de veelgestelde vragen over de cursussen copywriting van Doyoucopy. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op.

Wat leer ik precies in de Minicursus Copywriting en de Masterclass Copywriting?

Je leert betere commerciële teksten schrijven. Aan de hand van praktische oefeningen scherp je jouw pen en doe je de benodigde kennis van (online) marketing op. In de Masterclass Copywriting geef ik je een aantal handige templates mee waarmee je direct betere teksten schrijft. Ook leer ik je hoe je jouw eigen copywritingpraktijk opzet en het direct beter doet dan 90% van je concullega’s.

Bekijk de proeflessen of doe eerst de voordelige Minicursus Copywriting als je meer wilt weten.

Wie is de auteur van de Cursus en de Masterclass copywriting?

Ik ben Edward Hendriks en ik ben al sinds het jaar 2000 bezig met copywriting. En stiekem eigenlijk al veel eerder, want ik writete al copy toen ik net kon schrijven. Alleen wist ik nog niet dat er zoiets als een copywriter was.

Pas na mijn afstuderen aan het hbo Communicatie en mijn eerste baan als marketingspecialist (waarin ik aan klantzijde kennismaakte met campagnes en reclame) wist ik: ik wil voor verschillende opdrachtgevers werken. En waar kan dat nu beter dan op een reclamebureau?

Zo kwam ik zelf terecht in een baan als junior copywriter. In mijn volgende baan bij een ander reclamebureau kwam ik in de functie van conceptontwikkelaar en copywriter te werken. En ik probeerde daarna nog een derde reclamebureau uit, voordat ik dacht: ik kan dit ook zelf.

Sinds eind 2009 werk ik als freelance copywriter. Mijn opdrachten haal ik uit mijn netwerk én via mijn website binnen. Het duurde even voordat ik echt werk begon te maken van een waardevolle website. Sinds begin 2015 heb ik elke vrijdagmiddag een nieuw artikel over copywriting, marketing of communicatie geplaatst.

De bezoekersaantallen namen toe tot meer dan 25.000 per maand. Inmiddels ben ik in de positie dat ik de interessantste of leukste klussen uit kan kiezen. Maar dat betekent ook dat ik veel (kleinere) ondernemers teleur moet stellen. Speciaal voor degenen die zelf beter willen worden in copywriting, heb ik nu deze cursussen over copywriting samengesteld, boordevol tips, trucs en lessen uit zo’n 20 jaar ervaring met copywriting.

Nu ik bijna 20 jaar ervaring heb met copywriting, vind ik het tijd om mijn kennis ook op een andere manier dan alleen via blogartikelen over te kunnen dragen. Ik heb overwogen om fysieke cursussen copywriting te geven, maar het nadeel daarvan is de locatie (waar ga ik die organiseren) en de hoeveelheid tijd die ze kosten om voor te bereiden en te houden.

Daarom doe ik het nu op deze manier: met een uitgebalanceerde online cursus copywriting, waar iedereen wat van kan leren. Of je nu een tekstschrijver, productmanager of online marketeer in loondienst bent, of dat je carrière wilt maken als freelance copywriter of tekstschrijver.

Wat is de 100% Tevredenheidsgarantie?

Ik garandeer je dat je voor de volle 100% tevreden bent over deze cursussen. Zo niet, even goede vrienden. Je krijgt je volledige cursusgeld terug. Ja, dat lees je goed. Ik geloof namelijk voor de volle 100% in de kwaliteit van deze cursussen.

Hoe kan het dat je de cursussen zo goedkoop aanbiedt?

Deze cursussen doe je helemaal zelf, in je eigen tijd, achter je eigen laptop of tablet. Ik hoef geen cursusruimte te huren en ik hoef er geen tijd voor vrij te maken. Daarom is de Minicursus Copywriting de voordeligste copywriting-cursus van Nederland!

Hoelang duren de cursussen?

De cursussen voltooi je in je eigen tempo. Sommigen gaan er razendsnel doorheen, anderen doen er langer over. Het hangt ook enigszins af van je voorkennis over marketing, communicatie en tekstschrijven en hoe druk je bent met andere werkzaamheden. De meeste cursisten doen de cursus in een aantal weken tot maanden. Natuurlijk kun je de cursus op elk moment onderbreken en later verdergaan waar je was gebleven.

Wat voor begeleiding krijg ik?

De cursus is zo opgezet dat je deze zelfstandig kunt volgen. Tussendoor kun je me natuurlijk altijd vragen stellen via e-mail of via de livechat (wanneer ik online ben). Je krijgt een uitgebreide terugkoppeling op je eindtoets.

Hoe begin ik met de cursus?

  1. Zorg ervoor dat je ingelogd bent.
  2. Ga naar de cursuspagina en klik op de eerste les (de introductie).
  3. De cursus begint direct.
Voorbeeld van het cursusoverzicht op academy.doyoucopy.nl/masterclass-copywriting/

Waar vind ik mijn factuur?

De btw-factuur krijg je via de betalingsprovider PayPro. Het komt voor dat deze mail in je spambox belandt. Kun je de factuur echt niet vinden, neem dan contact met me op.

Andere prangende vragen?

Ik beantwoord ze graag voor je. Stuur me een mailtje – je krijgt binnen 24 uur antwoord – of maak gebruik van de chatfunctie als ik online ben.